Welkom bij Lotus-Care
Sensi-therapie

Sensi-therapie

Wat is sensi-therapie

Het sensi protocol is dé waarborg voor de meest effectieve vorm van therapie. De therapie is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen. Met behulp van sensi-therapie worden gifstoffen uit het lichaam weggehaald (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten). Er wordt gestopt met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting). De oorzaken worden weggenomen (o.a. met remedies). Het proces wordt direct op gang gebracht (o.a. massagetechnieken en emoties vrijmaken). Gevonden blokkades worden opgeheven en dit zorgt voor balans tussen lichaam en geest.

Tijdens een sensi-therapie behandeling maak ik gebruik van een biosensor. Hiermee meet ik uit welk sensi protocol jij nodig hebt om weer in balans te komen.
Zo is iedere behandeling uniek en afgestemd op jou. Ik kijk hierbij holistisch, naar jou als mens in zijn geheel en niet naar je klachten.
Een sensi-therapie behandeling vervangt niet een bezoek aan een arts. Het is raadzaam bij een klacht eerst je huisarts te raadplegen.

Hoe werkt sensi-therapie

Levensenergie (ook wel Chi of Prana genoemd) is de energie die ervoor zorgt dat een mens, dier of plant kan leven. Als deze energie in balans is, zit je lekker in je vel. Je voelt je fysiek, emotioneel en mentaal stabiel en vitaal.

Je levensenergie stroomt door meridianen (energiebanen). Je hebt 12 hoofdmeridianen die kriskras door je lichaam lopen. Elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan. Meridianen hebben een fysieke en een psychische kant. De longmeridiaan gaat bijvoorbeeld over ademhaling, maar ook over verdriet. Op de meridianen zitten meerdere meridiaan punten.

Iemand die geen levensenergie meer ervaart, voelt zich vaak moe, gestrest, rusteloos, angstig, somber of depressief. De energie is in dat geval geblokkeerd. Dit kan komen omdat emotionele of traumatische gebeurtenissen of stress niet goed verwerkt zijn. De doorstroming van de levensenergie door de meridianen is geblokkeerd op een of meerdere meridiaan punten. Door een sensi-therapie behandeling kunnen de blokkades opgeheven worden, zodat de levensenergie weer vrij door kan stromen.

Voor wie is sensi-therapie

Sensi-therapie is geschikt voor iedereen die last heeft van bepaalde klachten en merkt dat de levensenergie uit balans is. Dit kunnen klachten als pijn, stress, spanningen, burn-out, vermoeidheid, rusteloosheid en angsten zijn. Evenals klachten welke ontstaan zijn door het eten van bepaalde voeding of allergieën.
Sensi-therapie is ook erg geschikt voor mensen die hooggevoelig zijn, AD(H)D, PDDNOS of autisme hebben en het lastig vind om hier mee om te gaan.

Sensi-therapie methodes

Sensi Integratie Protocol (SIP)
Met het SIP zet ik je wervelkolom weer recht, lijn ik je chakra’s uit en verbind ik de aarde en het universum met elkaar door jou heen. Met het SIP worden veel blokkades opgeruimd, waardoor de rest van de behandeling veel sneller gaat. Je krijgt inzicht, rust en een betere doorstroming van energie.

Verzamelpuntcorrectie
Met verzamelpuntcorrectie zet ik je verzamelpunt weer terug op de juiste plaats. Het verzamelpunt is het middelpunt van je energiesysteem. Deze bevindt zich op je borstbeen. Door omstandigheden (stress, trauma, ziekte) kan het verzamelpunt verschuiven en zo klachten geven.

Energie herstellen
Je energielevel kan flink uit balans zijn en klachten geven. Ik breng je energielevel terug naar het oorspronkelijke niveau zodat verbetering op kan treden.

Burn-out protocol
Het burn-out protocol bestaat voornamelijk uit drukpuntmassage, waardoor spanningen verminderen. Effecten als een ‘leeg hoofd’, innerlijke rust en verlies van spanning zijn mogelijk.

Drukpuntmassage
Bij drukpuntmassage zet ik met mijn vingers en handpalmen druk op de gevonden blokkades om deze op te heffen en breng zo de energiestroom weer op gang. Stress en spanning worden hierbij snel losgelaten.

Holistic pulsing
Holistic pulsing is een ontspanningsmassage waarbij je hele lichaam zacht en vriendelijk, in een wiegend ritme gepulst wordt. Holistic pulsing werkt helend en er kunnen emoties vrijkomen. Naderhand ervaar je veel ontspanning.

Edelsteentherapie
Edelstenen kunnen diep doorwerken en zo onderliggende problemen oplossen.
Door de energie van een steen wordt de frequentie van een orgaan(stelsel) verhoogd zodat je weer goed en gezond kan functioneren. Andere stenen nemen juist energie op uit je lichaam en zuiveren zo je systeem. Zo ontstaat er een constante uitwisseling van energie en lossen onbewuste blokkades op. Tijdens de behandeling laat ik je zelf edelstenen uitkiezen. Hierbij kies je de stenen die jij mooi vindt. Vertrouw hierbij op je intuïtie. De uitgekozen stenen leg ik op en naast je lichaam neer.
Ik kan ook gebruik maken van edelsteen opleggingen. Hierbij worden vooraf bepaalde edelstenen op een speciale manier op en naast je neergelegd. Zo kun je je lichaam en geest tot rust brengen en spanningen en pijn verminderen.

EFT (emotional freedom technique)
Dit is een kloptechniek (tappen) op bepaalde meridiaan punten.
Hiermee kunnen emotionele blokkades (angst, verdriet, onzekerheid, trauma’s) verminderen of verdwijnen.

Sensi voetreflex
Bij sensi voetreflex gebruik ik de reflexpunten van de ruggengraat, welke op je voeten zitten.
Door deze punten te masseren kunnen rugklachten verminderen of verdwijnen.

Sensi Stress Release (SSR)
Met sensi stress release worden onbewuste belemmeringen opgeheven.
Gebeurtenissen, trauma’s en verstoringen waar je hinder van hebt, kunnen worden losgelaten.
Naderhand kun je veel rust ervaren.

Hypoglycemie diëten
Hypoglycemie betekent een te lage bloedsuikerspiegel. Wanneer je hier last van hebt kun je klachten krijgen. Voeding speelt een belangrijke rol bij de regulering van de bloedsuikerspiegel. Door het gebruiken van het hypoglycemie dieet komt de bloedsuikerspiegel onder controle en kunnen klachten afnemen.

Allergiemetingen
Een allergiemeting geeft de voedingswaren weer die je niet goed verdraagt.
Door deze voedingswaren een tijdje te vermijden herstelt je lichaam zich en keert de balans terug.

Remedies, voedingssupplementen en orthomoleculair preparaten
Voedingssupplementen en orthomoleculair preparaten worden ingezet om een tekort aan vitaminen en mineralen te verhelpen. Remedies zijn druppels die ingezet worden ter ondersteuning van een behandeling.

Ervaringen sensi-therapie

Het is een heel bijzondere ervaring geweest. Ik heb erg veel moeite met afvallen. Ik ben er eigenlijk altijd mee bezig, al van alles geprobeerd, maar niets werkte. Sinds ik bij José ben geweest begin ik langzaam af te vallen. Mede ook door het soort dieet, wat ik van haar heb gekregen. Dit blijkt goed te zijn voor mij. Het gaat niet hard, maar ik zie wel resultaat. Mede daardoor voel ik me veel beter, ik zit veel beter in mijn vel nu. Door de behandeling heb ik veel geleerd over mezelf, José legde precies de vinger op de zere plek. Ze pikte er precies de juiste dingen uit, waar ik me zelf heel erg in kon vinden. 

Ik ben zonder verwachtingen bij José gekomen. Had ook niet echt een beeld bij wat er zou gaan gebeuren. Tijdens de behandeling wordt er zoveel bekeken en nagekeken/gemeten, dat is gewoon bijzonder. Het is een soort APK voor jezelf i.p.v. voor de auto. Er is zoveel uit de metingen naar voren gekomen. Dingen die voor mij heel herkenbaar waren en waarvan ik dacht: hoe kan het dat er zoveel uit het lichaam en pijnpunten af te leiden is. Blijf me daar over verwonderen en vind dat een bijzonder iets. Dat je lichaam je zoveel kan vertellen en dus ook dat dingen die in je hoofd zitten zo’n invloed op je lijf hebben. Mij heeft de behandeling weer een aantal dingen duidelijk gemaakt en de handvatten die ik van José heb gekregen helpen daarbij.

Na de website gelezen te hebben, was ik zeer nieuwsgierig naar een behandeling bij José. Met een open mind ben ik naar haar praktijk in Meppel gegaan. José heeft meerdere handelingen bij mij toegepast en de uitleg die zij hierover gaf was helder.  Het loslaten van spanningen heb ik tijdens de behandeling meteen ervaren, maar ook in de dagen erna heb ik meer balans ervaren. Sensi-therapie is een mooie aanvulling op mijn eigen pad naar een lifestyle verandering met gezonder eten en bewegen en omgaan met stress, ofwel balans vinden en behouden. Al met al een hele positieve ervaring. José is een vriendelijke persoonlijkheid en mede door de rust die zij uitstraalt, voelde ik mij meteen op mijn gemak.

Het was een verrassende behandeling die ik eerst wat onwennig onderging. Tijdens de behandeling merkte ik dat toch veel dingen klopten. Het eten werd gelinkt aan lichamelijke klachten, dat was heel bizar! Ik heb hierdoor meer inzicht gekregen in hoe ik bepaalde dingen beleef, waarom ik gek ben op chocolade bijvoorbeeld. Kortom: gewoon doen, je zult versteld staan!